Cloud Services

Cloud er netværksbaserede løsninger. Det betyder, at du får adgang til software, tjenester og lagerplads gennem internettet. Med en cloud løsning bliver alle dine dokumenter og data placeret og opbevaret i skyen, hvor du kan tilgå dem, når som helst og hvor som helst.

Muligheden for at tilgå data online, og anvende de forskellige services på tværs af enheder er en af de største fordele ved cloud. Dette kan særligt være en fordel for virksomheder, der har hybridarbejdspladser. Dertil kommer, at cloud løsninger er meget fleksible samt nemme og billige at anvende.

 

 

Cloud løsninger er i vild vækst

Cloud løsninger har været på markedet længe, men udvikler sig hele tiden. Man opdeler typisk Cloud løsninger i tre forskellige kategorier: Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) og Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Derudover skelner man mellem tre forskellige typer af cloudmodeller:

En lukket, privat sky, som kun bruges af den enkelte virksomhed, og som kan være placeret enten hos en hostingpartner eller hos virksomheden selv.

En åben sky, som er offentlig tilgængelig for alle virksomheder, og hvor software og infrastruktur ligger hos leverandøren.

En hybrid/kombination af private cloud og public cloud, hvor datadeling sker på tværs af de to typer cloud. Dette gør denne type cloud mere fleksibel.

Vælger du en cloud løsning gennem RIT er du altid garanteret en høj driftssikkerhed, høj IT-sikkerhed samt lave driftsomkostninger, uanset hvilken type cloud du vælger.

Vi kan derudover også tilbyde hybride serverløsninger. Med en hybrid serverløsning benytter vi en kombination af cloud services og lokale servere. Her anvendes cloud løsninger til meget af det daglige arbejde, hvor tunge data opbevares på lokale servere, som samarbejder med cloud løsningen. Det kan også være omvendt, hvor cloud løsningen bruges de tungere IT-opgaver, og den øvrige IT-drift foregår enten på en lokal server hos kunden eller i skyen.

Virksomhedens IT-løsninger kan således både bestå af on-premise servere, cloud services og/eller hosting. Der er dermed mange muligheder for at anvende cloud løsninger og lokale servere på kryds og tværs. På den måde kan du nemmere finde den helt rette løsning, der passer bedst til din virksomheds behov.

Amazon, Google og Microsoft er de 3 store spillere på markedet for cloud services. De konkurrerer men de har også hver deres segmenter og hver deres berettigelse. Men teknologien ændrer sig hele tiden og det går hurtigt, så hvad der er god latin i dag, kan være forældet i morgen. Så kontakt os for at få rådgivning om den seneste udvikling indenfor Cloud Computing.

Her kan du se mere om Microsoft Azure som er den cloud services de fleste danske virksomheder bruger.

 

Hvilke fordele er der ved at vælge cloud?

Rigtig mange virksomheder kan med fordel anvende cloudbaserede løsninger. Vi ser da også i stigende grad at virksomheder vælger cloud services til for eksempel deres e-mail server. Både Microsoft365, Amazon og Azure stiller en lang række cloud services til rådighed, som mange virksomheder kan have gavn af.

Der er nemlig en lang række fordele ved at vælge cloud:

 • Lavere driftsomkostninger
 • Stor fleksibilitet og skalerbarhed
 • Høj IT-sikkerhed og driftssikkerhed
 • Automatisk backup af data
 • Online adgang på tværs af tid og sted
 • Høj oppetid

 

Vi hjælper dig med at finde den rette cloud løsning

Der findes flere forskellige typer cloud løsninger samt flere forskellige typer cloud modeller. Derudover er der også flere muligheder for at kombinere de forskellige typer cloud med lokale servere på kryds og tværs. Dette gør det muligt at skræddersy en cloud løsning, der passer til virksomhedens krav og behov.

Er du i tvivl om, hvilken cloud løsning der passer til din virksomhed, giver vi dig gerne rådgivning inden for de forskellige typer cloud muligheder. Vores konsulenter sidder klar til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din virksomhed. Ring til os på telefon 70 22 21 80 eller udfyld vores kontaktformular for at høre mere.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

  * = Obligatorisk felt

   Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.   Se privatlivspolitikken her.