Hybride cloud- og serverløsninger

Læs mere om:

Pga. udviklingen inden for cloud services ender IT-løsningerne ofte med at bestå af en kombination af on-premise servere, hosting og/eller cloud service – også kaldet hybride IT-løsninger.

Der findes flere forskellige måder at sammensætte sin hybride cloud- og/eller serverløsning på, alt efter hvilke systemer, eller hvilken type data, virksomheden arbejder med.

Virksomheder, der behandler følsomme data, kan ofte få gavn af hybride cloud- og serverløsninger, da det giver mulighed for, at den følsomme data opbevares på eksempelvis en privat, on-premise server eller private cloud, mens tunge programmer og lignende kan køres via en public cloud-løsning.

Hvad er hybrid cloud?

Med en hybrid cloudløsning mener vi en løsning, der kombinerer forskellige cloudtjenester.

Det kunne eksempelvis være en public cloud og en private cloud, men det kan også være to eller flere private clouds eller to eller flere public clouds. Er der tale om flere forskellige udbydere af public clouds er der tale om multi cloud i stedet.

Har du en hybrid cloudløsning gennem RIT, vil løsningen ofte bestå af en private cloud (RIT Hosting) og en public cloud (RIT Cloud). Løsningen er altså baseret på cloudtjenester, hvor du får alle fordelene fra de to typer cloudtjenester, som eksempelvis lave omkostninger samt høj sikkerhed og driftssikkerhed.

Når du har en hybrid cloudløsning bestående af RIT Hosting og RIT Cloud, sørger vi for, at din løsning altid performer optimalt. Vores dygtige systemkonsulenter står nemlig for den daglige drift, så dine løsninger er stabile og driftssikre.

Fordele ved hybrid cloud

Der er mange fordele ved en hybrid cloudløsning. Nogle af fordelene er:

 • Du får det bedste fra hver cloudløsning
 • Du betaler kun for de ressourcer, du har behov for
 • Du får en fleksibel løsning, der kan skaleres efter dit behov
 • Du får en høj oppetid
 • Du får en høj sikkerhed
 • Du får lavere omkostninger, da du ikke selv skal købe hard- og software
 • Du får løbende taget backup af dine data
 • Du får server monitoring (vi scanner løbende for potentielle fejl og trusler)
 • Du får større kontrol over dine ressourcer og infrastruktur
 • Du slipper for vedligeholdelse af hardware og software
 • Du sparer tid og penge

Hvad er hybride serverløsninger?

Med en hybrid serverløsning mener vi en løsning, hvor cloud services anvendes så meget som muligt, men hvor f.eks. tunge billeder, data og systemer, der mest hensigtsmæssigt ligger lokalt, kører på en ny lokal server, der samarbejder med de valgte cloud services.

Det kan også være omvendt således at f.eks. tunge IT-opgaver som rendering eller BI afvikles som cloud services, hvor kunden kun betaler for de timer, hvor der er behov for regnekraft til de tunge IT-opgaver, og resten af kundens normale IT kører lokalt på kundens adresse.

Med en hybrid serverløsning kombinerer man altså mulighederne inden for cloud services med lokale serverroller.

En hybrid serverløsning er velegnet til de virksomheder, der har on-premise servere til (dele af) IT-infrastrukturen samt data. I nogle virksomheder er det et krav, at data opbevares på on-premise servere. Her vil en hybrid serverløsning være den optimale løsning til virksomheden. Der kan selvfølgelig også være mange andre årsager til, at virksomheden ønsker at have on-premise servere.

Fordele ved hybride serverløsninger

Der er en lang række fordele ved at vælge en hybrid serverløsning:

 • Du får fuld kontrol over virksomhedens data
 • Du får større kontrol over dine ressourcer og infrastruktur
 • Du har fuld kontrol over sikkerheden på on-premise serveren
 • Du får en høj sikkerhed på cloudløsningen
 • Du får en høj oppetid
  • On-premise serveren kører videre, selvom internettet er nede
  • Cloudløsningen har et netværk af servere, der tager over, hvis en server oplever nedbrud
 • Vi sørger for driften af din on-premise server, herunder også server monitoring, hvor vi løbende scanner for potentielle fejl og trusler.

Hvorfor vælge en hybrid cloud- eller serverløsning?

Vores erfaring er, at flere og flere systemer ender med køre ”i skyen” som cloud services. Vi har set det store ryk med mail servere, som stort set alle kører i skyen nu. Det igangværende ryk går mere på filservere, AD servere og andre udvalgte services, som med fordel kan køre enten i Microsoft365 (tidligere Office365) eller Azure.

Hosting, der passer til din virksomhed

Uanset om du vælger en hybrid cloudløsning eller en hybrid serverløsning til din virksomhed, står vi klar til at hjælpe og rådgive dig. Vores systemkonsulenter hjælper dig med at finde den helt rette løsning, der passer til din virksomheds behov, og vi sørger for at din løsning virker, som den skal.

Hos RIT er du aldrig overladt til dig selv. Med os som samarbejdspartner til din IT, sørger vi for at dine IT-løsninger altid performer, som de skal, og vi rådgiver dig om nye muligheder, som din virksomhed kan få gavn af. Hos RIT får du en fast tilknyttet konsulent, som kender virksomhedens IT-infrastruktur. På den måde er du sikker på, at din IT er i gode og sikre hænder.

Vil du høre mere om dine muligheder med en hybrid cloud- eller serverløsning, så kontakt os på telefon 70 22 21 80 eller udfyld formularen herunder. Så kontakter vi dig til en uforpligtende snak.

 

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

  * = Obligatorisk felt

  Tilmeld nyhedsbrev

  Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, modtager du nyheder fast hver anden måned. Derudover modtager du særskilte invitationer til vores faglige events.

  Vores nyhedsbreve indeholder 3-4 korte nyheder om aktuelle og vigtige dagsordener inden for IT, herunder udviklingen indenfor tech og AI, vigtige sikkerhedstiltag, nye trends, regler og love samt andre relevante emner, som det er vigtigt at holde sig opdateret på.

  Vi sender også invitationer til vores RIT Brain Booster seminarer, webinarer og andre events.

  Indholdet er målrettet beslutningstagere indenfor IT og IT-sikkerhed, IT-professionelle, IT-brugere - og alle der bare gerne vil holde sig ajour med alt det spændende, der sker inden for den teknologiske udvikling.

  Vi lover, at indholdet ikke er nørdet.

   Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.   Se privatlivspolitikken her.