IT-sikkerhed

Virksomheder, der ikke har styr på IT-sikkerheden, løber en kæmpe risiko, der i værste tilfælde kan koste dem millioner af kroner at rette op på.

Selvom IT-sikkerheden er vigtig for virksomhedernes drift, oplever vi desværre, at mange virksomheder ikke ved, hvad der skal til for at højne IT-sikkerheden. Mange er bange for, at det er dyrt og kompliceret, men sådan forholder det sig ikke.

Hurtige spørgsmål og svar om IT-sikkerhed

Hvad kan jeg gøre for at øge IT-sikkerheden?

Du kan hurtigt øge IT-sikkerheden med multifaktorlogin, samt med en NextGeneration Firewall samt sikkerhedsløsningen Threat Detection and Response. Læs mere om, hvordan IT-sikkerheden hurtigt og nemt kan forbedres her.

Er det dyrt at øge IT-sikkerheden?

Nej, det behøver ikke være dyrt. Med få (og billige) tiltag, kan IT-sikkerheden forbedres.

Er det vigtigt at have en IT-sikkerhedspolitik?

Ja. Med en IT-sikkerhedspolitik er der klare retningslinjer for både ledelsen og medarbejderne om, hvordan de skal forholde sig til IT-sikkerhed i virksomheden. Du kan læse mere om IT-sikkerhedspolitikker her.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe med at øge IT-sikkerheden i din virksomhed herunder, eller kontakt os til en uforpligtende snak på telefon 70 22 21 80 eller send en mail til info@rit.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen nederst på siden.

Øg IT-sikkerheden hurtigt og nemt

Det er muligt at øge IT-sikkerheden væsentligt med kun få tiltag. Der er særligt 4 ting, du bør overveje for at hæve virksomhedens IT-sikkerhed:

 1. Multifaktor login til pc’er og systemer
 2. Backup af Microsoft 365 (tidligere Office 365)
 3. NextGeneration Firewall
 4. Endpoint Detection and Response på alle virksomhedens pc’er

Med ovenstående tiltag har du allerede højnet IT-sikkerheden – og alle kan gennemføres på kort tid og til en lav pris.

Multifaktor login

Du kender allerede multifaktor login fra din hverdag, hvor du bruger NemID til at logge ind i eksempelvis din netbank. Med multifaktor login bliver det nemlig endnu sværere for uvedkommende at få adgang til virksomhedens IT-systemer – og det kan altså implementeres på både virksomhedens pc’er og IT-systemer.

Multifaktor login (på engelsk multi factor authentication eller MFA) er også bedre kendt som 2 faktor login eller 2 faktor godkendelse, men der er i dag også mulighed for endnu flere faktorer i login-processen.

Tidligere var det populært at benytte sig af en SMS passcode, men dette har vist sig at være nemt for hackere at opsnappe. I dag kan man i stedet anvende en app som en del af sine multifaktor logins. I praksis betyder det, at et login til et IT-system, skal godkendes via app’en, som man altså også logger ind på. Dermed er det blevet endnu sværere for hackere at opsnappe loginoplysninger.

Selvom man tilføjer flere trin til login-processen, bliver det ikke mere kompliceret for medarbejderne. Samtidig er det en billig løsning, som hæver IT-sikkerheden meget – løsningen koster kun 19 kr. pr. medarbejder.

Backup af Microsoft 365

De fleste tror, at der automatisk tages backup af Microsoft 365, men dette er ikke tilfældet. Data fra mails, dokumenter m.m. bliver kun synkroniseret, så det kan tilgås fra andre enheder. Det betyder også, at eventuelle fejl bliver synkroniseret med over; fx hvis man kommer til at slette vigtige data eller dokumenter.

Med en rigtig backup af hele Microsoft 365 laves der en asynkron kopi af alle data. Dermed kan mistet data fra eksempelvis Outlook Teams, Sharepoint, OneDrive m.m. let reetableres.

NextGeneration Firewall

En firewall er vigtig at have, da den stopper uønskede indtrængere, som forsøger at få adgang til virksomhedens netværk eller systemer. Med andre ord beskytter en firewall altså din virksomhed mod vira, trojanske heste og andre hackerangreb ved at scanne den indgående trafik, der er på et netværk. Firewallen sikrer, at sortlistet data ikke kommer ind i virksomhedens netværk. En firewall skal dermed blokere for alt det, der kan skade en computer eller et netværk.

I dag giver en klassisk firewall, som blot åbner og lukker for porte ikke nok sikkerhed over for nutidens IT-trusler. Derfor er der behov for en firewall af typen NextGeneration, som også kaldes UTM, Layer 7 og Total Security.

Med Total Security afvikles en række sikkerhedsprogrammer, som tilsammen løfter sikkerheden markant – både i forhold til trusler udefra, men også imod sikkerhedsbrister bag firewallen på virksomhedens netværk.

Endpoint Detection and Response (EDR)

Der skal selvfølgelig være antivirus og antimalware på alle virksomhedens pc’er, men når man har den med udenfor virksomhedens netværk og firewall er der behov for endnu mere sikkerhed. Med Endpoint Detection and Response også kaldet EDR kan virksomhedens endpoints, som eksempelvis medarbejdernes pc’er, beskyttes gennem kontinuerlige tilsyn. Dette giver mulighed for at reagere endnu hurtigere, når der opstår trusler eller cyberangreb, end de traditionelle antivirus- og antimalwareprogrammer.

Endpoint Detection and Response (EDR) kaldes i nogen sammenhænge også for Endpoint Threat Detection and Response (EDTR) eller Threat Detection and Response (TDR). Vores løsning hedder Threat Detection and Response, og giver en firewall-lignende sikkerhed på pc’en, som dermed får den nødvendige beskyttelse ved brug udenfor virksomheden.

Har medarbejderne hjemmearbejdsdage, er det særligt vigtigt, at man har Threat Detection and Response, så både pc’er og IT-systemer er beskyttet, når medarbejderne tilgår andre netværk end virksomhedens.

Få klare retningslinjer med en IT-sikkerhedspolitik

En IT-sikkerhedspolitik er virksomhedens retningslinjer for IT-sikkerheden i virksomheden, og omfatter altså hvordan ledelsen og medarbejderne skal forholde sig til virksomhedens brug af IT-systemer samt de digitale risici, der er. Derudover bør IT-sikkerhedspolitikken også beskrive, hvad man gør, hvis uheldet er ude.

IT-sikkerhedspolitikken kan skabe overblik over forskellige IT-systemer og data, som understøtter arbejdsopgaverne og forretningsgangene, men bør også beskrive, hvordan medarbejdere og ledelsen bør anvende og forholde sig til virksomhedens IT. Det kan eksempelvis være i henhold til oprettelse af kodeord eller at computeren skal låses, når man går fra den.

Vores IT-specialister kan hurtigt danne sig et overblik over din virksomheds IT-systemer og IT-sikkerhed, og kan derfor også hjælpe jer med at udarbejde en IT-sikkerhedspolitik, som dækker jeres behov og aktuelle situation.

Gode råd til øget IT-sikkerhed

Der er en lang række tiltag, der kan udføres for at styrke virksomhedens IT-sikkerhed. Som beskrevet tidligere, er multifaktorlogin, backups, NextGeneration Firewalls samt antivirus og antimalware et godt sted at starte. Ud over dette anbefaler vi følgende:

 1. Hold programmer og styresystemer opdateret
  Lad os hjælpe med at holde alle virksomhedens pc’er og laptops opdateret – se mere om RIT PC Management
 2. Tag backup af alle IT-systemer
  Vi hjælper jer! Se mere om RIT Backup
 3. Krypter virksomhedens trådløse net – og hav et gæstenetværk til besøgende (kunder, leverandører m.m.)

Læs mere om, hvordan du kan forbedre IT-sikkerheden i virksomheden her.

Vi er IT-sikkerhedsspecialister

Hos RIT er vi IT-sikkerhedsspecialister – uanset brand. Det betyder, at du ikke bliver tvunget til at udskifte dine eksisterende løsninger, med mindre de er forældet. Skal du udskifte dine løsninger, kan vi hjælpe dig både med at anskaffe, installere og konfigurere disse, uanset om det er fra Cisco, Watchguard eller en tredje producent.

WatchGuard Guld Partner

RIT har været WatchGuard Guld Partner i mange år, hvilket betyder, at vi har stor erfaring med WatchGuard’s sikkerhedsløsninger – og vi anvender dem selv. WatchGuard laver løsninger af høj kvalitet, og i 2019 vandt de Cybersecurity Excellence Award.

Ingen af vores kunder med WatchGuard Total Security har haft alvorlige sikkerhedsbrister – og det er en statistik, vi er meget stolte af, og som kun få kan prale med.

Vi hjælper med IT-sikkerheden i din virksomhed

Vi hjælper dig med at styrke IT-sikkerheden i din virksomhed. Kontakt os til en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig – ring til os på telefon 70 22 21 80 eller send en mail til info@rit.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig snart.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

  * = Obligatorisk felt

   Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.   Se privatlivspolitikken her.