RIT og D-mærket

Derfor er RIT D-mærket

Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i Europa, hvorfor alle virksomheder, forbrugere, organisationer og offentlige instanser bør tage IT-sikkerhed alvorligt.

I RIT opfylder vi D-mærkets krav til både datasikkerhed, databeskyttelse og dataetik. Som ansvarlig IT-partner og -rådgiver for små og mellemstore danske virksomheder, er det en del af vores dna at kunne forsikre kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere om, at der er styr på IT-sikkerheden.

“Det har været et helt bevidst valg at gå forrest og vise vores kunder og samarbejdspartnere, at vi mener det, når vi siger, at IT-sikkerhed er vores license to operate. Jeg er virkelig stolt af vores dygtige medarbejdere, som har arbejdet intenst og dedikeret med at komme i hus med D-mærket,” siger vores adm. direktør, Mads Møller Pedersen.

Det har samtidig været vigtigt for os at have et synligt bevis for, at vi både arbejder med og efterlever best practice inden for IT-sikkerhed. D-mærket er nemlig også relevant for de mange af vores kunder, som har NIS2 på dagsordenen.

Hvad er D-mærket?

D-mærket er en ny dansk mærkningsordning for IT-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, som virksomheder i alle størrelser og brancher kan arbejde for at opnå.

D-mærket er Danmarks nye stempel for, at virksomheder, forbrugere og samarbejdspartnere kan være trygge ved, at deres informationer håndteres ansvarligt, sikkert og etisk korrekt.

Det er Industriens Fond, som i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv, SMVdanmark og Forbrugerrådet Tænk, står bag D-mærket.

En omfattende men vigtig proces

Der er da heller ingen tvivl om, at det både kræver fuld fokus og ikke mindst god projektledelse at komme i mål med D-mærket.

“Arbejdet med D-mærket har været en lang men vigtig og lærerig proces, der har krævet fuld fokus og vedholdenhed. Men det er også en proces, der ikke kun har gjort os endnu mere bevidste om den måde, vi arbejder med data- og IT-sikkerhed på, det har også medført en bredere forståelse og et større ejerskab i hele virksomheden,” fortæller Daniel Nyholm Jacobsen, som er projektleder i RIT og har været ansvarlig for processen med D-mærket.

Daniel kan godt forstå, hvis det for nogen lyder omstændeligt og lidt uoverskueligt at komme i gang. Men han forsikrer samtidig, at selv om det kræver mange ressourcer, er det det hele værd.

Heldigvis er kravene fra D-mærket håndgribelige, fordi de er tilpasset til den størrelse virksomhed og ydelse, virksomheden leverer. Så processen er egentlig ligetil, og der er god hjælp og rådgivning at få undervejs. Og har man bare lidt øje for den stigende cybertrussel i Danmark og i EU, så stiller man ikke spørgsmålstegn ved, om det nu også kan betale sig,” slutter Daniel Nyholm Jacobsen.

NIS2 og D-mærket

D-mærket er i øjeblikket den eneste ordning som sikrer, at en virksomhed lever op til minimumskravene i NIS2. D-mærket er også en fremadrettet sikring for, at virksomheden fortsat vil leve op til den danske version af NIS2, når udmøntningen kommer senere på året.

Kontakt os for rådgivning og sparring omkring jeres arbejde og indsats med NIS2 og/eller D-mærket.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.      Se privatlivspolitikken her.