RIT Cloud

RIT Cloud er en public cloud løsning. Det betyder, at der anvendes en tredjepart til at hoste dine data og systemer. En public cloud løsning er en god løsning til at køre tunge IT-systemer og -opgaver, hvor du kun betaler for de timer, der er behov for til opgaverne.

Med en aftale om RIT Cloud får din virksomhed hjælp til at komme i gang med en public cloud-løsning, og vi rådgiver dig om, hvilke systemer, der med fordel kan køre på en public cloud, samt hvilke der i stedet bør køre som en private cloud løsning eller en hybrid cloud løsning.

Hvad er public cloud?

En public cloud (eller et offentligt cloudmiljø) er meget udbredt hos både virksomheder og private. En public cloud er kort sagt et cloudmiljø, der tilbydes af andre virksomheder, hvor man lejer plads til sine systemer og data.

På et offentligt cloudmiljø er du ikke den eneste, der lejer plads, som det er tilfældet med en private cloud. Du lejer dig ind på et cloudmiljø, der er en standardiseret løsning. Det betyder, at du har samme interface og muligheder som de øvrige lejere på cloudmiljøet.

Når du har en public cloud løsning kan du tilgå dine filer og data med dit eget unikke login via en browser. Dermed kan du tilgå cloudmiljøet, uanset hvor du er – det kræver blot adgang til internettet samt en browser.

Eksempler på public cloud udbydere

Nogle af de mest udbredte public clouds er Microsoft 365, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud Services samt andre SaaS-udbydere (Software-as-a-Service). Rigtig mange programmer og systemer kan i dag med fordel køre via cloudtjenester.

Hos RIT er vi forhandlere af Microsoft Azure. Det er vi fordi Microsoft Azure er en driftssikker og stabil løsning, der kan anvendes til både software, service og tjenesteydelser. Selve cloudplatformen består af mere end 200 produkter, som kan anvendes i alle brancher og virksomheder.

Når du vælger RIT Cloud får du ikke bare adgang til Microsoft Azure. Du får også rådgivning samt hjælp til sizing, arkitektur, netværk, konfigurering samt i høj grad drift og sikkerhed. Du bliver altså ikke bare overladt til dig selv, men vores systemkonsulenter hjælper dig med at få mest muligt ud af din løsning. Du kan læse mere om Microsoft Azure her.

Er du i tvivl om, hvilke systemer og programmer din virksomhed med fordel kan flytte i skyen, kan vi hjælpe dig. Vi har stor erfaring med både public, private og hybride cloudløsninger, så vi kan hjælpe dig med at finde den helt rette løsning for netop din virksomhed. Ring til os på 70 22 21 80 eller send en mail til info@rit.dk.

Hvorfor vælge public cloud?

Der kan være mange gode grunde til at flytte dele af virksomhedens systemer og data i skyen. Idet man lejer sig ind på cloudløsningen, betaler man også kun for den plads samt de ressourcer, man har behov for. Derudover er det ikke kun din virksomhed, der lejer sig ind på tjenesten – det er med til at holde omkostningerne nede.

Når du vælger RIT Cloud som din public cloud løsning, vil du heller ikke selv skulle håndtere vedligeholdelse af tjenesten. Cloududbyderen sørger for at drifte selve løsningen, og de har et stort sikkerhedsnetværk, hvilket betyder, at hvis der opstår fejl på én server, overtager et netværk af andre servere. Det betyder, at der er en høj driftssikkerhed samt en meget lav nedetid. Derudover sørger vores systemkonsulenter for, at dine systemer altid performer optimalt på de udvalgte public cloud tjenester.

Fordele ved public cloud

Som beskrevet ovenfor er der mange fordele ved at vælge RIT som samarbejdspartner, når du flytter din virksomheds IT i skyen. Nogle af fordelene er:

 • Du får lavere omkostninger, da du ikke selv skal købe hard- og software
 • Du betaler kun for de ressourcer, du har behov for
 • Du slipper for vedligeholdelse af hardware og software
 • Du får en høj oppetid
 • Du får en fleksibel og skalerbar løsning
 • Du får en høj sikkerhed
 • Du får taget løbende backup af dine data

Sikkerhed ved public cloud

I takt med at flere og flere IT-systemer flyttes i skyen og fungerer som cloud services, er der også kommet et øget fokus på IT-sikkerhed. Ved public cloud løsninger har udbyderne selv en række sikkerhedsforanstaltninger, som er en del af tjenesten.

Microsoft Azure har et meget højt sikkerhedsniveau, der består af flere lag, og hvor der er indbygget sikkerhedskontroller i alle komponenter. Det betyder, at de mest udbredte hackerangreb, bliver afværget allerede inden de udgør en trussel.

Med en aftale om RIT Cloud hjælper vi dig også med at tage backup af virksomhedens data, så disse altid kan gendannes, hvis uheldet er ude. Vi hjælper med opsætning af Azure Site Recovery, så du kan gendanne dine data med Disaster Recovery. Vi kan også hjælpe med andre remote backupløsninger. Læs mere om vores Cloud sikkerhed her.

Vi er eksperter i cloudløsninger og sikkerhed, så tag os med på råd, når du vælger en cloudløsning til din virksomheds IT-systemer og data.

Public cloud, private cloud eller hybrid cloud – hvilken skal du vælge?

Der findes flere forskellige cloudløsninger, og det kan være svært at få en overblik over, om du skal vælge en public cloud, en private cloud eller en hybrid cloud, der kombinerer både public og private clouds. Vi har mange års erfaring med alle typer af cloudløsninger, så tag os med på råd, når du overvejer at skifte til en cloudløsning.

Ring til os på 70 22 21 80 eller udfyld formularen herunder, hvis du vil høre mere om vores cloudløsninger og om hvilke muligheder, din virksomhed har.

Du kan også læse mere om vores andre hosting-muligheder her.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

  * = Obligatorisk felt

   Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.   Se privatlivspolitikken her.