IT på hjemmearbejdspladsen

Understøtter jeres IT-infrastruktur hjemmearbejdspladser? Hjemmearbejdspladser er ikke kun noget, vi har set i forbindelse med covid-19 nedlukningen – hjemmearbejdspladser er kommet for at blive. Et stigende antal virksomheder har set fordelene ved hjemmearbejdspladser, og det stiller nye krav til jeres IT-infrastruktur og IT-systemer.

Når antallet af hjemmearbejdspladser i en virksomhed stiger, øges presset på virksomhedens IT-infrastruktur. Særligt virksomhedens VDI eller VPN vil blive ekstra belastet, og der kan derfor være behov for en stærkere forbindelse eller ny hardware og software.

På hjemmearbejdspladserne er det også vigtigt, at medarbejderne har det rette udstyr, så de fortsat kan arbejde effektivt.

IT-sikkerhed på hjemmearbejdspladsen

Når medarbejderne arbejder hjemmefra er der behov for, at de har adgang til virksomhedens IT-systemer. En af de mest populære og effektive måder at give fjernadgang til medarbejderne er via en VPN-forbindelse (Virtual Private Network), som giver en sikker tunnel mellem hjemmearbejdspladserne og virksomhedens systemer.

En VPN kan dog ikke stå alene, når det gælder IT-sikkerhed. I takt med at antallet af hjemmearbejdspladser er steget, er antallet af hackerangreb også steget. Hackerne udnytter virksomhedens tekniske svagheder – herunder blandt andet VPN-forbindelserne. Derfor er der en lang række IT-sikkerhedstiltag, som virksomheden kan indføre. Læs mere om IT-sikkerhed her, eller kontakt os, hvis du ønsker en gennemgang af din IT-sikkerhed.

Informér medarbejderne om IT-sikkerhed på hjemmearbejdspladsen

Selvom virksomhedens IT-sikkerhed er i top, kan der stadig være en risiko for, at hackere får adgang til virksomhedens data og IT-systemer. Dette kan ske ved at en medarbejder klikker på noget, som de ikke skulle have klikket på, hvis arbejdscomputeren ikke holdes opdateret, eller hvis virksomhedens øvrige politikker og procedurer ikke overholdes.

Medarbejderne i en virksomhed udgør også en sikkerhedsrisiko, og derfor bør medarbejderne informeres om, hvad de må og ikke må. Det kan være fristende at bruge sin arbejdscomputer til personlige gøremål; tjekke mails, handle på nettet, online spil m.m. Alt dette udgør en sikkerhedsrisiko, og derfor bør arbejdscomputere ikke anvendes til private gøremål, lige som private enheder ikke bør anvendes til arbejde.

Udstyr til hjemmearbejdspladsen

Hvilket udstyr har medarbejderne brug for, for at kunne udføre sine arbejdsopgaver? Her er der typisk tale om de mest basale ting som fx en pc, mus, tastatur og skærm. Har medarbejderen en bærbar pc, omfatter denne også et tastatur samt en skærm. Her kan det overvejes, om der er behov for 1-2 eksterne skærme eller et eksternt tastatur. Derudover kan der være behov for en telefon samt et headset.

Pc’en skal naturligvis være udstyret med adgang til virksomhedens IT-systemer samt til de programmer, der er nødvendige, for at kunne udføre arbejdet. Pc’en skal også have de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger som antivirus- og antimalwareprogrammer, firewall, Endpoint Detection and Response m.m.

Udstyr til videomøder

Videomøder er blevet mere og mere udbredt blandt virksomheder. For at afholde et videomøde stilles der også krav til medarbejderens udstyr. Ud over en pc med den rette software, kan der være behov for et webcam, højtalere samt en mikrofon. Du kan læse meget mere om udstyr til videomøder her.

Effektivt samarbejde med Microsoft Teams

Microsoft Teams er blevet et uundværligt værktøj til hjemmearbejdspladsen. Med Microsoft Teams er det blevet let for medarbejderne at samarbejde med hinanden – både via chatbeskeder, videoopkald med mulighed for skærmdeling og fillagring.

Derudover giver Microsoft Teams også medarbejderne mulighed for at samarbejde i realtid i de øvrige Office-apps, lige som det også er muligt at oprette gæsteadgang til samarbejdspartnere.

Microsoft Teams er en populær ”alt-i-en”-løsning, som langt de fleste virksomheder allerede har adgang til gennem deres Microsoft 365-licens. Læs mere om Microsoft Teams her.

Få en effektiv og sikker hjemmearbejdsplads

En hjemmearbejdsplads er ikke blot en bærbar pc på køkkenbordet. Der stilles en lang række krav til hjemmearbejdspladsen – og ikke mindst til IT-sikkerheden for hjemmearbejdspladsen. Derudover har virksomheden også et ansvar for at oplyse og uddanne medarbejderne i IT-sikkerhed, så virksomheden kan holde uvedkomne ude af IT-systemerne.

Hos RIT har vi stor erfaring med at etablere hjemmearbejdspladser for en lang række virksomheder. Vi hjælper både med at øge IT-sikkerheden samt at anskaffe det nødvendige udstyr. Kontakt os på telefon 70 22 21 80 eller udfyld formularen herunder, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.      Se privatlivspolitikken her.