AI er hot – men er organisationen klar til AI?

AI-teknologien buldrer derudaf

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at AI er enormt hypet, og mange får nok nemt den opfattelse, at hvis man ikke allerede er hoppet med på AI-bølgen, så er man allerede bagud på point og har man misset et stort potentiale for vækst og konkurrencefordele. 

For nylig breakede Microsoft, at deres AI-assistent CoPilot til Microsoft 365 nu også er tilgængelig på dansk. Det er fedt, og det er der rigtig mange, som har ventet på. Det gør unægtelig integrationen af CoPilot til Microsoft 365 lettere, og nemmere for brugerne rent faktisk at bruge den virtuelle assistent.  

Men selv om mulighederne med garanti bliver uendelige med AI, anbefaler vi i RIT ikke, at virksomheder bare kaster sig hovedkulds ud i AI som fx CoPilot.   

Når snakken kommer til Generativ AI, er det også vigtigt at holde sig for øje, at værdien af generativ AI afhænger af den data, vi prompter med. Kvaliteten af virksomhedens data bliver altså afgørende for om det i sidste ende optimerer organisationens processer og arbejdsgange. 

Invester tid i at klargøre organisationen 

Hos RIT er vi selvsagt også optaget af AI, omend vores tilgang er mere pragmatisk. Til en start har vi udpeget en håndfuld nøglemedarbejdere, som lige nu tester CoPilots potentiale for vores organisation.

For selvom tanken om en personlig assistent lyder fristende, skal vi dels forberede os på, at assistenten kræver en hel del oplæring og dels sikre, at vi er gearet til at styre den og ved hvilke data, assistenten får adgang til.  

AI-teknologi som CoPilot stiller nemlig krav til, at der internt er 100% styr på brugerrettigheder, og hvem der har og skal have adgang til hvilke data i hele organisationen. For selv om CoPilot nu også taler dansk, skeler den ikke til GDPR-regler og brugerrettigheder. Det skal vi selv sørge for at have styr på inden vi slipper CoPilot løs i organisationen.  

Der er med andre mange fordele i at foretage en modningsproces og kortlægge virksomhedens data og brugerrettigheder, så man undgår, at fx fortrolige forretningsoplysninger eller personfølsomme data pludselig bliver tilgængelig for uvedkommende.    

Er din organisation klar til CoPilot?

Vil du også gerne være godt forberedt til at høste de store fordele med CoPilot, så har du mulighed for at tilmelde dig vores RIT Brain Booster Morgenseminar den 4. juni, hvor vi blandt andet stiller skarpt på, hvordan vi sikrer, at organisationen er 100% klar til CoPilot og giver en introduktion til hvad CoPilot kan – i øjenhøjde.  

Om CoPilot til Microsoft 365:
  • CoPilot er en intelligent AI-assistent i Microsoft 365
  • CoPilot hjælper brugeren med hurtigt og effektivt at generere tekster, dokumenter, præsentationer og meget mere.
  • CoPilot er tilgængelig i en dansk version.  
  • En licens til CoPilot gør det muligt at bruge CoPilot i sammenhæng med virksomhedens egne data i kendte programmer som fx Outlook, Excel, Word, PowerPoint og Forms.   

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.