Cyberangreb rammer også dig – Derfor skal du have en IT-sikkerhedspolitik

Har din virksomhed heller ikke lagt en konkret IT-sikkerhedspolitik? Så er du langt fra den eneste!
Rigtig mange virksomheder er ikke tilstrækkeligt forberedte på et cyberangreb. I nogle virksomheder er ledelsen måske slet ikke klar over, hvor stor risikoen er for at blive ramt af et sikkerhedsbrud.
Det kan være et problem, fordi både ledere og medarbejdere dermed ikke er klar over hvad de skal gøre, hvis deres IT-system bliver lagt ned af et hackerangreb. Det er derfor en god idé at få en IT-sikkerhedspolitik, så alle medarbejdere i virksomheden ved, hvordan de skal forholde sig til IT-sikkerhed.

3 råd til virksomheders IT-sikkerhed

Hvis du som virksomhed gerne vil beskytte din virksomheds IT-systemer mod hackere, er der flere ting, du bør være opmærksom på. Det giver den tidligere chef for PET og sikkerhedsekspert, Jakob Scharf, sit bud på, hvad det kan indebære.
Han giver 3 gode råd til, hvad virksomheder kan gøre for at beskytte sig mod cyberangreb. Rådene kan læses nærmere i denne artikel fra Computerworld, men vi har også kort beskrevet dem herunder:

1. Rapportér IT-sikkerhedsmæssige udfordringer til ledelsen

2. Fokusér på alle IT-sikkerhedsmæssige områder

3. Evaluér på cyberangrebet

De 3 gode råd handler kort om, at IT-afdelingen skal sørge for at rapportere om IT-sikkerhedsmæssige udfordringer og trusler til ledelsen. Herefter kan ledelsen tage beslutningen om, hvilke sikkerhedsmæssige foranstaltninger der skal til for at forhindre og håndterer et cyberangreb.
Derudover siger Jakob Scharf, at hvis virksomheden rammes af et cyberangreb, er det vigtigt at evaluere på situationen med henblik på at forbedre processen.

Få udarbejdet en IT-sikkerhedspolitik

Noget af det som sikkerhedsekspert Jakob Scharf lægger vægt på, er at virksomheder skal fokusere på at kortlægge de aktuelle cybertrusler for derefter at øge sikkerheden fra alle sider. Her er det således en god idé at udarbejde en IT-sikkerhedspolitik, som indeholder klare retningslinjer for IT-sikkerheden i virksomheden.
Virksomhedens IT-sikkerhedspolitik har til formål at skabe overblik over IT-systemer og kan blandt andet omfatte, hvilke sikkerhedsløsninger der er implementeret, hvilke cybertrusler man skal være opmærksom på, samt hvordan forholder sig i tilfælde af cyberangreb.
Med en IT-sikkerhedspolitik har din virksomhed således en klar plan for, hvordan dmanundgår og håndterer cyberangreb.
Hos RIT har vi mange års erfaring med IT-sikkerhed, og kan hjælpe din virksomhed med at udarbejde en udførlig IT-sikkerhedspolitik.

 

Derfor skal du investere i din IT-sikkerhed

Både små og større virksomheder er i risiko for at blive udsat for cybertrusler. Selvom vi af og til hører virksomheder, at det ikke sker for dem, er der ikke nogen garanti for dette. Cybertruslen kan nemlig lige såvel komme fra medarbejderne selv.
Derfor er det en god idé for alle virksomheder, at investere i IT-sikkerhed, så cyberangreb og sikkerhedsbrud undgås. Uanset om du har medarbejdere, der arbejder hjemmefra, eller alle medarbejdere sidder i virksomheden.
En dårlig IT-sikkerhed i virksomheden kan øge risikoen for at blive ramt af cybertrusler. Hvis din virksomhed bliver ramt af et cyberangreb, vil konsekvensen heraf være IT-nedbrud, hvilket ofte medfører driftstop og store økonomiske tab, udover tab af data. Det er derfor en god idé at investere i IT-sikkerhed!

Kontakt os på 70 22 21 80 eller på info@rit.dk for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din IT-sikkerhed.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.      Se privatlivspolitikken her.