Hvis computeren eller printeren rammes af virus

Flere virksomheder oplever stigende problemer med IT-kriminalitet. Det er derfor vigtigt, at overveje hvilke programmer og systemer der skal investeres i, som enten kan modvirke farlige hackerangreb eller gøre det nemt at reetablere, hvis skaden er sket.

Sådan skal du forholde dig, hvis din computer og printer bliver ramt af virus

En rapport fra smallbiz.com fra 2017 viste, at hele 43% af cyberangrebene er rettet mod mindre virksomheder. Derudover viser det sig, at cirka 60% af disse virksomheder er ophørt med at eksistere  inden for seks måneder efter et cyberangreb.

Derfor har du brug for en plan, der er overkommelig og samtidig nem at udføre. Start med at sikre dine data, som befinder sig på virksomhedens pc’er og printere. Hvis en printer rammes af malware, så kan alt hvad der bliver trykt, kopieret eller scannet blive sendt ud af huset, uden at virksomheden opdager det. Dette kan være alvorligt, når der er tale om fortroligt materiale.

Her er 5 gode råd til at minimere risikoen for, at din computer og printer bliver ramt af virus:

1. Ét forkert klik

Den helt klassiske fejl ligger ofte ved, at en medarbejder er uvidende om, hvad de må klikke på i en e-mail og hvad de ikke må gøre. Det er ofte her, de fleste begår fejlen, og ender med at klikke på en e-mail der giver computeren virus. Det er svært at beskytte sig mod brugerfejl, men sørg for at brugerne holdes orienteret om truslen og at der forefindes nem mulighed for reetablering, hvis skaden er sket. Det kan generelt ikke anbefales at rense en pc for virus. Den skal reinstalleres fra bunden. Er du i tvivl om hvordan man gør, så tag fat i virksomhedens IT-samarbejdspartner.

Virksomhedens multifunktionsprintere er også slags computer, og kræver samme beskyttelse som enhver anden enhed. Kontroller at virksomhedens printere gør det muligt at slette behandlede eller lagrede data, som du ikke længere har brug for.

2. Opsætning

Det er vigtigt, at printerne er opsat korrekt, så de ikke bliver hacket eller inficeret med malware. Der skal tages højde for både drivere, netværk, opsætning, papirbakkevalg, applikationer, formularer, brugerindstillinger mm. Det er derfor en god ide, at have en systemkonsulent ude, for at sikre der bliver sat de rigtige flueben på tjeklisten. Derudover er fordelen også, at det er muligt at ringe til en systemkonsulent, hvis printeren ikke skulle virke, eller hvis du står med nogle spørgsmål som du ønsker svar på.

3. Sikkerhed

Multifunktionsprinterne med ConnectKey teknologien sikrer din data mod malware i samarbejde med McAfee. ConnectKey teknologien sørger for, at dokumentfiler krypteres og slettes efterfølgende fra systemet, når de er printet, så intet svæver i usikkerhed på netværket. Det er med til at give større sikkerhed ved print. Følsomme data, som bliver sendt til printeren uden kryptering, er med til at give hackere større mulighed for at få fat i fortroligt materiale. Filkryptering er med til at beskytte dine data, og den sikrer, at dataene er sikret fra oprettelse til slut destination.

4. Undgå usikker print

Hvis et printjob ikke er sikker, er det med til, at udgøre en større risiko for, at fortroligt materiale kommer i de forkerte hænder. En god huskeregel ved udskrivning er, at sørge for ikke at lade dokumenter ligge i printerbakken, så alle der passerer printeren reel set har adgang til dokumenterne. Find en printer der tilbyder brugergodkendelse, og derved kun frigiver dokumenterne når brugerne identificerer sig ved f.eks. at indtaste en kode eller bruge et ID-kort. Disse løsninger kaldes ofte Follow Me.

5. Scanning

En anden alvorlig risiko kan opstå, når medarbejderne scanner eller gemmer til cloud services uden for netværket (f.eks. OneDrive Dropbox eller Office365). Printere som ikke bliver overvåget giver ikke mulighed for at spore, hvem der scanner eller gemmer dokumenter. Med så mange følsomme oplysninger, der passerer igennem printeren er det vigtigt at vide, hvem der bruger den. Det opnås ved at benytte en printer der automatiserer scan til udvalgte cloud services. Du får f.eks. mulighed for at beskytte dine PDF-filer med passwords, så det kun er de udvalgte medarbejdere, som har adgang.

Ønsker du mere viden?

  • Læs om printere der understøtter sikker print og scan med ConnectKey her.
  • Læs hvad ConnectKey teknologien går ud på ved at klikke her.
  • Hvis du ønsker at læse mere om IT kan du klikke her.
  • Du kan også læse om vores vores 5 gode råd til, at forbedre IT-sikkerhed her.

 

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.