Disse IT-sikkerhedsråd skal du huske på ferien

Mange medarbejdere kan se frem til sommerferie lige om lidt. Og selvom ferien står på afslapning og hygge med familien, vælger mange at tage computeren, tabletten eller mobiltelefonen med for at kunne holde sig opdateret på arbejdet.

Det er dog ikke altid en god idé. Når man holder ferie, er mange nemlig ikke altid opmærksomme på at huske de gode IT-vaner. Dermed er der en øget risiko for at blive ramt af IT-kriminelle, hvilket kan få konsekvenser for både dig som medarbejder og virksomheden.

Det er derfor vigtigt at huske de gode vaner, når det kommer til IT-sikkerhed, også selvom du holder ferie. Husk at vi hos RIT har åbent hele sommeren – også i sommerferien. Har du brug for hurtig assistance til IT-support, står vi til rådighed hele ferien.

5 gode IT-sikkerhedsråd til ferien

Herunder har vi samlet en 5 gode IT-sikkerhedsråd, så du kan holde ferie uden bekymringer omkring din IT-sikkerhed.

1. Brug ikke din arbejdstelefon og arbejdscomputer privat

Det er en god idé at lade arbejdscomputeren og arbejdstelefonen blive hjemme, når du tager på ferie. Men hvis du ikke kan undvære dem, så sørg for kun at bruge dem til arbejde. Selvom børnene sidder lidt for uroligt på bagsædet under familiens bilferie, bør du ikke lade dem bruge dit arbejdsudstyr til underholdning.

2. Få installeret VPN på din computer

Hvis du har din arbejdscomputer med på ferie, og er nødsaget til at bruge offentlige netværksforbindelser, er det også en god idé at sørge for, at din computer er koblet på VPN (Virtual Private Network). VPN hjælper med at kryptere dine data, så din internettrafik ikke kan spores. Ved at være tilkoblet en VPN-tjeneste på dine enheder er du således bedre beskyttet mod IT-kriminelle.

3. Sørg for to-faktor godkendelse på alle enheder

To-faktor godkendelse er et vigtigt sikkerhedsværktøj, hvis du vil undgå, at andre skal kunne tilgå dine forskellige konti. Det betyder, at selvom der er uvedkommende, som har fået fat i din adgangskode, kan de ikke få adgang. Foruden to-faktor godkendelse kan det også være en god idé at ændre dine adgangskoder.

4. Tag backup af dine enheder

Når det kommer til IT-sikkerhed, er backup en vigtig parameter. Det gælder også, når du holder ferie. Sørg for at tage backup af de vigtigste billeder, filer og data, så du har dem liggende et andet sted. I tilfælde af at du skulle miste din telefon, kan det også være en god idé at sørge for at ”Find min iPhone/find min mobil” er slået til. På den måde kan du nemt finde den igen, så den ikke ryger i hænderne på IT-kriminelle.

5. Pas på e-mail svindel

Når du holder ferie, er det ikke sikkert, at du har paraderne ligeså meget oppe, som du ville have, hvis du sad på kontoret. Dog er det vigtigt, at du sørger for at forholde dig kritisk, hvis du modtager mails fra din bank eller det offentlige. Særligt phishing er udbredt i ferier, så sørg for at undgå at klikke på links i mails og videregive oplysninger.

Få IT-hjælp hos RIT i sommerferien

Hvis uheldet er ude, og du bliver ramt af et hackerangreb eller på anden måde bliver udsat for IT-kriminelle i din ferie, sidder vi klar til at hjælpe. RIT har åbent hele sommerferien, og kan tilbyde hurtig assistance, hvis du har brug for hjælp til din IT-sikkerhed.

For hurtig IT-support kan du kontakte os på helpdesk@rit.dk eller udfylde vores support formular. Ved alvorlige IT-nedbrud kan din virksomhed også ringe til os på 87 36 88 99.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.      Se privatlivspolitikken her.