Kom godt fra start med CoPilot

AI potentialet er enormt

En ny rapport estimerer, at hvis AI adopteres rigtigt, vil det kunne øge Danmarks Bruttonationalprodukt med 200-250 mia. kr., svarende til en stigning på 8% i BNP over de næste 10 år. Gevinsten kommer fra øget produktivitet, frigjort tid og genanvendelse af tid til andre værdiskabende indsatser. Rapporten skønner videre, at 64% af arbejdsstyrken vil benytte AI i deres daglige arbejde.  

Noget tyder på, at Microsoft har store planer om at sikre sine brugere bliver en del af AI-festen. Indenfor få måneder har techgiganten lanceret CoPilot til M365 og for nylig også CoPilot på dansk – næsten da. AI-assistenten taler endnu ikke dansk i alle Microsoft 365 Apps, men det er kun et spørgsmål om tid, for det går rigtig stærkt på AI-området.   

En CoPilot licens koster pt omkring 2500 kr. om året. Er det billigt eller dyrt? Ja det afhænger jo af, hvor meget mere effektiv den pågældende medarbejder bliver. Ligesom med alt andet nyt, kræver det også tid og udvikling af kompetencer at lære CoPilot at kende. 

Vi er rigtig mange, der gerne vil med fra start på AI-toget. Vi oplevede derfor også stor interesse for vores RIT Brain Booster morgenseminar: Bliv klar til CoPilot, hvor vores eksperter blandt andet gennemgik alle de forudsætninger, der teknisk og organisatorisk skal være på plads, før vi kan høste alle fordelene ved CoPilot.   

For der er ingen tvivl om, at AI-assistenten kan være med til at optimere vores arbejde, men i udgangspunktet ved den ikke mere end os og det vi fodrer den med. Det er altså fortsat os mennesker, der skal tage styrepinden og nøje verificere de svar og resultater, som CoPilot giver os. Assistenten har det nemlig med at hallucinere. Det vil sige, den ved ikke bedre end det datagrundlag, den får adgang til.  

Sørg for at organisationen er klar til CoPilot

En af fordelene ved CoPilot til M365 er, til forskel fra andre AI-assistenter, at den er forankret i Microsoft 365 og dermed arbejder i et mere sikkert miljø. Det ændrer dog ikke på, at vi skal have styr på hvilke data, vi slipper assistenten løs i. Så selv om man nemt bliver grebet af at prøve kræfter med CoPilot, anbefaler vi at investere den nødvendige tid og ressourcer til at komme godt og sikkert i gang.    

I RIT anbefaler vi følgende proces til at komme godt fra start og opnå succes med CoPilot.  

#1: Involver ledelsen  

Det er ledelsen, som sætter de overordnede mål og definerer, hvad organisationen skal opnå ved at implementere CoPilot. Hvad er vores behov? Hvilken AI-kultur ønsker vi? Hvilke regler spiller vi efter? Hvilke retningslinjer skal vi have? Har vi de rette kompetencer i huset? Hvordan oplærer vi medarbejderne? Hvor mange køber vi licens til? Etc.   

#2: Sæt det rigtige team  

Sammen med organisationens it-specialister og sikkerhedseksperter skal ledelsen udvælge et team af brugere, udviklere og IT-eksperter, som skal teste og forstå, hvad CoPilot egentlig er og kan i Microsoft 365 platformen. Hvilke brugere skaber CoPilot mest værdi for? Skal vi teste CoPilot i alle miljøer? Hvor ligger det største potentiale? Lavthængende frugter? Etc.  

#3: Få styr på data, brugeradgange og licenser 

Brug af CoPilot stiller krav til, at der er 100% styr på brugerrettigheder og hvem, der har adgang til hvilke data i hele organisationen. For selv om CoPilot snakker dansk, skeler den ikke til GDPR-regler og personfølsomme oplysninger, når den slippes løs i organisationen. Hvem har adgang til hvad? Hvilke dokumenter bør vi “lable”? Skal vi overvåge? Hvordan begrænser vi adgange mest muligt? Hvordan opretholder vi it-sikkerheden? Hvor skal der ryddes op i data? Er vores data valide nok? Hvilke licenser giver mest værdi? Etc.  

Vil du gerne vide mere om, hvordan I bliver klar og opnår konkurrencemæssige fordele med CoPilot, står vi altid til rådighed for sparring og gode råd. Brug vores kontaktformular her.

Du kan også deltage på vores RIT Brain Booster morgenseminar: Bliv klar til CoPilot, som er et gratis morgenseminar, du tilmelder dig her.

Om CoPilot til Microsoft 365:
  • CoPilot er en intelligent AI-assistent i Microsoft 365
  • CoPilot hjælper brugeren med hurtigt og effektivt at generere tekster, dokumenter, præsentationer og meget mere.
  • CoPilot er tilgængelig i en dansk version.  
  • En licens til CoPilot gør det muligt at bruge CoPilot i sammenhæng med virksomhedens egne data i kendte programmer som fx Outlook, Excel, Word, PowerPoint og Forms.   

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.