Krigen i Ukraine presser virksomheders IT-sikkerhed.
Gør noget ved det, inden det er for sent

Mads Møller Pedersen, Direktør hos RIT A/S, om krigen i Ukraines påvirkning af IT-sikkerheden i danske virksomheder:

En bitter krig kæmpes i øjeblikket, ikke kun på de ukrainske slagmarker. Online hackere er allerede i gang med at udføre angreb på myndigheders og virksomheders IT-infrastruktur.

På baggrund af situationen i Ukraine efterlyser Center for Cybersikkerhed en styrkelse af danske myndigheder og virksomheders cyber-beredskab.

For selvom den nuværende situation i Ukraine ikke nødvendigvis fører til cyberangreb, åbent rettet direkte mod Danmark, kan angreb rettet mod andre lande brede sig til Danmark.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtaler på LinkedIn:
”Vi nyder godt af at være et digitaliseret og effektivt samfund. Det gør vores erhvervsliv i høj grad også. Men det kommer også med en risiko for cyberangreb”.
Erhvervsministeren fortsætter: ”Derfor lancerer Erhvervsministeriet nu en pulje på 50 mio kr., så vores mindre virksomheder kan få støtte til rådgivning til, hvordan de sikrer lige netop deres virksomhed bedst muligt.

En rapport om cybersikkerhed offentliggjort af efterretningstjenesterne i Storbritannien og USA i denne uge har beskrevet en lumsk ny malware, der angiveligt er udviklet af en berygtet russisk-støttet hackergruppe.

Den fælles research blev offentliggjort af National Cyber Security Center i Storbritannien og amerikanske agenturer, herunder National Security Agency. Den advarede om, at en russisk statsstøttet hackergruppe har udviklet en ny type malware, som er rettet mod virksomheders firewalls.

Den sofistikerede virus kan modstå typiske manøvrer, herunder genstarter, hedder det i rapporten.

DR.dk: Minister og FE opfordrer virksomheder til it-tjek efter krigen i Ukraine

Jeg og RIT A/S bakker op om Folketingets opfordring og ambition om at øge de danske virksomheders IT-sikkerhed.

Hos RIT arbejder vi hver dag med at sikre IT-drift og IT-sikkerhed for en lang række virksomheder. Vi ser et stigende pres på virksomheders IT-infrastruktur og firewalls.
Den nye virkelighed med øget pres på virksomhederne øger i den grad behovet for styrkelse af IT-sikkerheden hos virksomheder af alle størrelser.

Små- og mellemstore virksomheder vil være et oplagt mål for hackerangreb. Virksomhederne i SMV-segmentet har ikke den samme viden og opmærksomhed på IT-sikkerhed, som de helt store nationale eller internationale koncerner.

Det kan ramme os alle ved at lamme kritisk infrastruktur som den danske finans- eller energibranche, men de IT-kriminelle kan også gå konkret ud mod mindre, danske virksomheder.

Det er nemlig især de små og mellemstore virksomheder, der er sårbare over for de såkaldte ransomware-angreb, hvor de cyberkriminelle låser virksomheders vigtige og ofte forretningskritiske data og derefter kræver en stor løsesum for at låse dem op igen.

Ved at have en opdateret it-infrastruktur og professionelle firewalls kan nogle af angrebene undgås. Men hvis virksomhederne vil slippe for selv at stå med risikoen for afbrydelse af IT-driften, tilbyder vi i RIT at være med til at løfte den opgave.

Mads Møller Pedersen
 Administrerende direktør

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.



      Se privatlivspolitikken her.