Professionel IT-hjælp betaler sig

1. december kunne Berlingske bringe nyheden om, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) opfordrer SMV’er til at købe hjælp til at håndtere virksomhedernes IT-sikkerhed. Tilbage i marts 2020 skrev vi om, hvordan cyberkriminelle udnytter covid-19-pandemien. Situationen i dag er den samme: De cyberkriminelle fortsætter med at angribe virksomheder, der med fjernadgange for medarbejderne, har givet de kriminelle endnu flere muligheder for at skabe adgang til virksomhedens systemer.

I artiklen i Berlinske udtaler Trine Bramsen, at små- og mellemstore virksomheder i høj grad er i fare for at blive ramt af et hackerangreb, fordi de ikke selv er rustet til at håndtere hele virksomhedens IT-sikkerhed. Hun siger, at disse virksomheder er nødt til at hente hjælp udefra.

Invester i IT-sikkerhed

Når medierne omtaler hackerangreb, handler det om store virksomheder, der er blevet ramt af ransomeware eller andre cyberangreb. Det er dog ikke kun de store virksomheder, der rammes – i praksis bliver rigtig mange små- og mellemstore virksomheder også ramt, selvom vi ikke hører om det i medierne. Det er dyrt for virksomhederne, hvis de rammes af et cyberangreb. Det kan nemlig let komme til at koste virksomheden en million kroner – både på grund af driftstab, løsesum til hackeren, genetablering af data m.m. Statistikkerne viser også, at 68% af de virksomheder, der rammes af et alvorligt cyberangreb, ikke eksisterer 3 år senere.

Derfor er der mange store virksomheder, der investerer massivt i deres IT-sikkerhed, så de kan beskytte sig mod truslen udefra. I små- og mellemstore virksomheder ser vi ofte, at de har deres egen IT-ansvarlige, som sørger for driften af IT-systemer samt for virksomhedens IT-sikkerhed. Det er dog ikke sikkert, at den IT-ansvarlige kender til alle aspekter af IT-sikkerheden – særligt, hvis IT ikke er det primære arbejdsområde.

Start med basale tiltag

Vi ved, at der fortsat er rigtig mange virksomheder, som stadig ikke har implementeret de helt basale IT-sikkerhedssystemer. Et simpelt tiltag, der kan øge virksomhedens IT-sikkerhed væsentligt, er Multi Faktor Godkendelse (MFA – Multi Factor Authentication). Med MFA tilføjer man et ekstra trin i login-processen, som vi også kender det fra netbank, NemID m.m.

MFA er et billigt sikkerhedstiltag – det koster kun 19 kr. om måneden pr. medarbejder. MFA er der, I skal starte med at højne virksomhedens IT-sikkerhed, men i alle virksomheder vil der være behov for mere sikkerhed end MFA. Derfor giver vi en grundig rådgivning til den enkelte virksomhed for at finde det rette niveau. Vil du have implementeret MFA i din virksomhed og høre mere om, hvordan vi kan højne IT-sikkerheden i din virksomhed, så kontakt os på 70 22 21 80 eller send en mail til info@rit.dk.

Vil du have flere gode råd til IT-sikkerhed for medarbejdere, så download vores folder om emnet her:

Få hurtig hjælp, når uheldet er ude

Når en virksomhed rammes af et hackerangreb, oplever de ofte, at de enten får spærret adgang til deres data, eller at data bliver slettet. Dette kan have en stor betydning for virksomhedens drift, og derfor er der også forbundet store driftstab med hackerangreb.

Med en professionel samarbejdspartner, vil I hurtigt kunne få gendannet al data igen, så driften kan fortsætte. Hos RIT har vi en IT-helpdesk, der sidder klar til at hjælpe med både store og små udfordringer – og med vores 24/7 aftale, kan du få hjælp hele døgnet.

Vi hjælper dig med at øge virksomhedens IT-sikkerhed, og vi sørger for, at der bliver taget backup af al data, så det hurtigt kan gendannes, hvis uheldet er ude. Hos os kan du få komplet løsning, der holder hackerne ude, og som yder nærværende og hurtig support, når der er behov for det.

Vil du høre endnu mere om, hvordan vi kan hjælpe dig virksomhed, så ring til os på på 70 22 21 80 eller send en mail til info@rit.dk. Du kan også udfylde formularen herunder, så kontakter vi dig.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.      Se privatlivspolitikken her.