Ransomware er den største cybertrussel – Sådan beskytter du din virksomhed

Både små og større virksomheder er i risiko for at blive ramt af cybertrusler. Derfor er det vigtigt, at der er styr på IT-sikkerheden, så virksomheden er beskyttet mod disse. Særligt med krigen i Ukraine er antallet af cybertrusler vokset.
På trods af dette er det dog stadig ransomware, der udgør den største trussel for virksomhederne. Ifølge chefen for National Cyber Security Center er ransomware den største globale cybersikkerhedstrussel. Det skyldes, at ransomware er komplekse og samtidig udvikler sig hurtigt. Derudover kan ransomware være meget ødelæggende og derfor få konsekvenser for vores samfund og samfundsøkonomi.
Selvom virksomheder stadig bør være opmærksomme på cybertrusler som phishing og hackerangreb, er det særligt ransomware, som virksomhederne bør beskytte sig imod. Det skyldes blandt andet også, at ransomware-aktiviteten er steget betydeligt.
Er du blevet ramt af ransomware, står vi hos RIT klar til at hjælpe. Vi tilbyder desuden en række forskellige sikkerhedsløsninger, der kan hjælpe med at beskytte din virksomhed mod ransomware såvel som andre cybertrusler.

 

Hvad er ransomware?

Ransomware er malware, der låser computeren og krypterer filerne, så man ikke længere kan få adgang til dem. Der kræves herefter en løsesum, for at brugeren kan få adgang til filerne igen.

Ransomware kan komme ind på computeren gennem ondsindede hjemmesider, eller ved at du ubevidst kommer til at downloade virussen. Der findes to kategorier af ransomware: Locker-ransomware og crypto-ransomware. Locker-ransomware krypterer systemet og påvirker således computerens funktioner, hvorimod crypto-ransomware krypterer dele af indholdet på din computer.

Efter krypteringen vil du ofte modtage en meddelelse om, at du skal betale løsepenge for at få adgang til filerne eller computeren igen.

 

Sådan undgår du at blive ramt af ransomware

Der er flere måder du kan beskytte din virksomheds IT-systemer mod ransomware. En af dem er med RIT Endpoint Security 360. Derudover er det også vigtigt at have UTM på firewall, sørge for opdaterede systemer og mange andre ting. Der er således mange flere krav end tidligere, hvis man vil beskytte sig mod cybertrusler, og et almindeligt antivirussystem og firewall er langt fra nok.

Da brud på IT-sikkerheden i 95% af tilfældene skyldes menneskelige fejl, er det også en god idé at uddanne medarbejderne, så de ikke kommer til at downloade en fil fra en ukendt mailadresse, der udløser en virus på computeren.

 

Få et 360 graders IT-sikkerhedstjek

Vil du være sikker på, at din IT-sikkerhed er i orden, og at alle dine IT-systemer er beskyttet mod ransomware, kan du hos RIT få et 360 graders IT-sikkerhedstjek. Vi gennemgår din virksomheds IT for at sikre, at sikkerheden i orden, og at din virksomheds systemer er tilstrækkeligt beskyttet mod ransomware.

Har du behov for rådgivning i forhold til, hvordan du som virksomhed forebygger og undgår ransomware kan vi også hjælpe. Vi er IT-specialister, og har stor erfaring med at implementere forskellige løsninger til at højne IT-sikkerheden. Vi kan derfor med sikkerhed også finde en løsning, der passer til jeres behov, og som kan være med til at beskytte jeres virksomhed mod ransomware og andre typer cybertrusler.

Kontakt os på 70 22 21 80 eller via nedenstående formular for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din IT-sikkerhed.

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

Send formularen...

...vi vender tilbage hurtigt

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.      Se privatlivspolitikken her.