Truslen fra cyberkriminalitet og cyberspionage er MEGET HØJ

“Truslen fra cyberkriminalitet er MEGET HØJ. Det betyder, at det er meget sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder vil blive udsat for forsøg på cyberkriminalitet inden for de næste to år.”

Sådan står der i årets trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed, som netop er blevet udgivet.

Det øgede antal hjemmearbejdspladser er ét af de forhold, der stiller nye krav til virksomhedens IT-sikkerhed, da der åbnes op for, at medarbejderne kan tilgå virksomhedens IT-systemer uden for virksomhedens netværk. Derfor er der også en risiko for, at hackere vil forsøge at udnytte denne åbning.

Generelt har hackere forsøgt at udnytte Covid-19-pandemien – både ved at udnytte situationen med det øgede antal hjemmearbejdspladser, men også via en lang række phishing-mails – dette har vi skrevet om i et andet blogindlæg.

I rapporten kan du også læse mere om, at truslen fra målrettede ransomeware-angreb er stigende. Ransomeware-angreb sker jævnligt i Danmark, og har man ikke foretaget nogle sikkerhedsforanstaltninger, kan en virksomhed risikere, at al aktivitet i virksomheden sættes i stå, fordi alle IT-systemerne er nede. Det kan være meget dyrt for virksomheder at blive ramt af ransomeware – ikke kun i form af løsesummen, der skal betales, men også i form af tabt indtjening.

Du finder årets trusselsvurdering her. 

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.