Vælg den rette sikkerhedsløsning for din virksomhed

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilke sikkerhedsforanstaltninger ens virksomhed har behov for. Hvilke sikkerhedsløsninger, der er behov for, afhænger blandt andet af virksomhedens størrelse og type, virksomhedens IT-systemer, om medarbejderne arbejder uden for virksomhedens netværk samt det aktuelle trusselsniveau i Danmark og globalt.

Der er stor forskel på, hvordan virksomheder er opbygget, og dermed også hvordan IT-sikkerheden skal struktureres. Produktionsvirksomheder stiller andre krav til IT-sikkerheden end konsulentvirksomheder eller webshops.  For produktionsvirksomheder er det særligt produktionslinjerne, der skal beskyttes. Konsulentvirksomheder har en masse information om kunder og dokumenter, der skal beskyttes, og for webshops er det særligt kundedata og deres betalingsoplysninger, der skal beskyttes. Derfor kan man ikke tale om en one size fits all, når det gælder IT-sikkerhed.

Hav styr på den grundlæggende IT-sikkerhed

Vi ser jævnligt eksempler på virksomheder, som ikke har implementeret nogle af de mest basale IT-sikkerhedsforanstaltninger. Derfor er det også et af de emner, du kan finde meget mere information om i vores andre blogindlæg om IT-sikkerhed.

Selvom der ikke er ét IT-sikkerhedspakke, der passer til alle virksomheder, bør alle virksomheder have styr på de mest grundlæggende sikkerhedsforanstaltning. Det betyder, at alle virksomheder bør have antivirus- og antimalwareprogrammer, lige som medarbejdere bør anvende tofaktor- eller multifaktorlogin for at få adgang til virksomhedens systemer.

Kend truslerne og sikkerhedshullerne

For at beskytte en virksomhed bedst muligt fra uvedkommende, skal man kende trusselsniveauet. Er ens virksomhed udsat for hackerangreb, hvilken type hackerangreb er der tale om, og hvordan håndterer virksomheden og medarbejderne hackerangreb?

Derudover er det vigtigt, at den nuværende IT-sikkerhed i virksomheden. På den måde vil man også kunne finde frem til de huller, der måske er i IT-sikkerheden – og dermed vil man også vide, hvor IT-sikkerhed skal styrkes yderligere.

En af de store sikkerhedsrisici i en virksomhed er medarbejderne. Hackere har ofte succes med at målrette deres angreb mod medarbejderne, fordi der er en sandsynlighed for, at medarbejderen klikker på et link eller åbner en inficeret fil. Derfor er det også vigtigt, at medarbejderne lærer, hvordan de skal forholde sig til mails med ukendte links og filer.

Vælg en samarbejdspartner, du har tillid til

IT-sikkerhed kan være omfattende – særligt hvis det er en meget kompleks virksomhed med mange forskellige IT-systemer. Kan man ikke selv håndtere alle elementer i IT-sikkerheden, er det en god idé at finde en samarbejdspartner, der er specialiseret i IT-sikkerhed, og som hurtigt kan lære virksomhedens behov og IT-systemer at kende.

En god IT-sikkerhedspartner kan hjælpe med at implementere nye sikkerhedstiltag, overvåge hele infrastrukturen for sikkerhedshændelser – og ikke mindst reagere på disse sikkerhedshændelser. Hos RIT sørger vi for at sammensætte en løsning, der passer til netop din virksomhed. Vores medarbejdere er specialister og har mange års erfaring med IT-sikkerhed for forskellige typer virksomheder, store som små.

Vi kan hjælpe med både implementering af nye sikkerhedsløsninger, lige som vi kan udarbejde en beredskabsplan for, hvordan din virksomhed håndterer sikkerhedsbrud. Dette dækker både over, hvordan medarbejdere skal rapportere om sikkerhedshændelser samt hvordan virksomheden skal forholde sig og agere på forskellige trusler.

Hos os får du tilknyttet en fast specialist, der kender virksomhedens IT og infrastruktur. På den måde kan vi sikre, at du til enhver tid får den support og rådgivning, du har behov for. Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at øge IT-sikkerheden, så kontakt os allerede i dag. Ring til os på 70 22 21 80 eller udfyld kontaktformularen herunder – så kontakter vi dig snart.

 

    * = Obligatorisk felt

      Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.      Se privatlivspolitikken her.