5 gode råd til en sommerferie med god samvittighed

Her er 5 gode råd til selvhjælp, og hvem du kan kontakte, hvis du får brug for hjælp i sommerferien.

1. Kontakt til virksomheden

Det er vigtigt, at medarbejderne har styr på den interne kommunikation i virksomheden, hvem der har telefon-tjansen, og hvordan hjælpen udføres på bedst mulig vis over for kunderne. Det er derfor en god ide, at sørge for det bliver aftalt, hvem der overtager den enkelte medarbejders opgaver mens der er ferie. Derudover skal der tages højde for hvordan kunderne får den nødvendige hjælp, hvis der skulle opstå eksempelvis strømafbrydelse eller akutte IT-problemer.

2. Igangværende opgaver

Aftal indbyrdes i virksomheden hvordan igangværende opgaver kører videre. Der skal være en klar aftale om, hvor den nødvendige information omkring projekter og opgaver kan findes.

3. Tilgængeligt udstyr

Er virksomhedens maskiner tilgængelige og klargjort? Er printerne fyldt op med ny toner og papir? Hvis ikke dette er gjort er det en god ide at sørge for, og derudover også huske at informere dine kolleger om, hvordan dette kan gøres.

4. Sikkerhedsforanstaltninger

Hvilke IT-sikkerhedsforanstaltninger skal der tages højde for? Hvad skal kollegerne være ekstra opmærksomme på? Nogle virksomheder har mindre eller mere travlt hen over sommeren hvilket betyder, at der ofte kan opstå IT-knas. En god idé kan være at have en manual liggende, som hver enkel medarbejder er instrueret i.

5. Ferie oversigt

Ved medarbejderne hvem de kan ringe til, hvis uheldet er ude? En god ide kan være, at lave en oversigt over hvilke andre medarbejdere der er på ferie i hvilke uger, så alle har et overblik over hvem der er tilstede hvornår.

Har du outsourcet din IT (til Røsfeld IT), er det også vigtigt at give besked, om der er ændringer i kontaktpersoner hen over sommeren, og at den medarbejder der passer en kollegas arbejde ved, hvilke IT-eller-print løsninger virksomheden har, og ikke mindst hvordan og hvor man henter hjælp.

Vi står altid klar til at hjælpe

Hos Røsfeld IT står vi altid klar til at hjælpe, hvis uheldet skulle være ude. Vi går ikke på sommerferie, og du kan derfor få fat på både vores IT- og printsupport hele sommeren. Du kan ringe til os på 70222180 eller benytte vores kontaktformularer til IT-support og print service.

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.