Er fremtiden uden computere?

Med en smartphone som Lumia 950 og Windows Continuum har Microsoft afsløret deres ambitioner for fremtiden – en fremtid, hvor computeren er overflødig til hverdagsbrug. Den tanke, synes vi hos Røsfeld IT, er interessant – og det er fedt, at der sker noget nyt på pc-fronten, hvor der i lang tid ikke har været de store forandringer.

Ambitionen

Lumia 950’s integration med Windows 10 gør, at alle apps – tidligere programmer – såsom Office-pakken og internetbrowsere, er de samme på både telefon, computer og tablet. Og med en dock, der kan forbinde din telefon til skærm, tastatur og mus, behøver du ikke at have en computer stående på kontoret.

Så længe telefonen er forbundet til en god internetforbindelse, anvender den lagerpladsen i skyen – OneDrive i det her tilfælde– til at gemme og hente dine dokumenter. Således behøver du ikke bekymre dig om pladsmangel på telefonen selv – det gælder også for de billeder og videoer, du knipser på den, når den bare agerer telefon.

Windows Lumia 950 kommer desuden med et meget kompetent kamera. Windows vil altså overflødiggøre andre end deres egen Lumia-smartphone og tilhørende produkter i din hverdag. Om ambitionerne er større end evnerne vil tiden vide.

Realiteten

Alle store tech-magasiner har for længst haft fingrene i den nye Windows smartphone og testet dens funktionalitet. Desværre er anmelderne ikke imponerede. Det er dog ikke underligt, for al begyndelse er svær, og udvalget af apps, der passer til det nye system er på et meget grundlæggende niveau endnu.

Om det lykkes Microsoft at revolutionere vores brug af smartphones og computere er derfor svært at afgøre, men sandsynligheden er overvejende. Det er dog ikke givet, at det er Microsoft, der får revolutionen til at ske – selvom det er oplagt, eftersom deres styresystem er det mest anvendte på computere i dag.

Hvad betyder dette for vores kunder?

Indtil videre er Microsofts ambitioner og realiteterne langt fra lig hinanden, og det kommer til at tage flere år, før teknologien er så veludviklet, at en Lumia 950 reelt kan bruges som computer til kontorbehov. Afhængigt af vores kunders behov vil en Lumia 950 eller dens efterfølgere med tiden komme til at kunne opfylde disse, og så er vi hos Røsfeld IT klar til at kunne yde support på dette område også.

Som altid vil Røsfeld IT følge med i udviklingen i IT-verdenen, og vi vil fortsæt kommentere på de ting, der rører på sig. Vores kunder og andre interesserede kan holde sig opdaterede og få svar på eventuel undren eller bekymring.

Røsfeld IT’s nuværende supportydelser til Microsoft

Som Microsoft partner kan vi hos Røsfeld IT tilbyde en lang række supportydelser inden for IT og IT-drift. Det gælder blandt andet cloud løsninger som fx Office365 og det gælder Hosting, IT-sikkerhed og hele Microsofts serverportefølje.

Vores certificerede supporterer står klar til at varetage driften og vedligeholdelsen af Microsoft-løsninger. Når Microsofts computerløse fremtid begynder at tage form, vil vores medarbejdere derfor også være klar på at kunne yde support til den.

Indtil da kan du læse mere om vores nuværende IT kompetencer her eller klikke her for at kontakte os med dit spørgsmål.

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.