IT-sikkerheden halter i små virksomheder

Alle kan rammes af cyberangreb, men det er langt fra alle, der beskytter sig mod angreb, eller som har en plan for, hvordan cyberangreb skal håndteres. En artikel på finans.dk fortæller, at 11% af danske SMV’er har været ramt af IT-kriminalitet, men tallet kan være langt højere, da det er de færreste virksomheder, der vil indrømme, at de har været ramt.

Cyberangreb er et stort problem i virksomhederne

I takt med at virksomhederne i højere og højere grad digitaliserer systemer og arbejdsprocesser, stiger risikoen for cyberangreb også. Små virksomheder kan måske have opfattelsen af, at de ikke er lige så interessante for cyberkriminelle som større virksomheder, men det er en fejl. Små virksomheder rammes også af IT-kriminalitet, og ofte er det lettere for de cyberkriminelle, fordi IT-sikkerheden er lav.

Cyberangreb kan have store konsekvenser for virksomhederne, og det kan koste millioner af kroner, hvis en virksomhed bliver ramt af ransomeware, driftsstop, CEO-fraud og andre cyberangreb. En analyse fra Erhvervsstyrelsen fra 2018 viste, at 16% af danske SMV’er risikerer at miste hele deres forretningsgrundlag, hvis de udsættes for cyberkriminalitet, hvor forretningskritiske eller andre følsomme data lækkes. Derfor er IT-sikkerhed et vigtigt emne for alle virksomheder – uanset størrelse.

Analysen fra Erhvervsstyrelsen viste også, at næsten 25% af danske SMV’er ikke implementeret de mest essentielle IT-sikkerhedstiltag. Dette skyldes ikke, at virksomhederne ikke ønsker at højne deres IT-sikkerhed, men skyldes derimod, at virksomhedens ledelse og ansatte ikke har nok viden om, hvad de kan gøre.

Hæv IT-sikkerheden markant med små tiltag

Det kan lyde for godt til at være sandt, men faktisk behøver det ikke være hverken kompliceret eller dyrt. Når det gælder IT-sikkerhed, kan man gennemføre mange forskellige tiltag, som alle øger virksomhedens IT-sikkerhed. Som SMV kan det være svært at få overblik over alle tiltag, som kan gavne virksomheden, og derfor falder det ofte til jorden. Derfor er det vigtigste, når man vil øge virksomhedens IT-sikkerhed, at man kommer i gang. Små tiltag kan have en stor effekt.

Vores IT-konsulenter er eksperter inden for IT-sikkerhed, så vi kan hjælpe med at øge IT-sikkerheden i din virksomhed. Vores IT-konsulenter vil først og fremmest danne sig et overblik over din virksomheds vigtigste systemer og data. Ud fra denne viden gennemfører vi en risikovurdering og sikrer, at sikkerheden for disse systemer øges først. Ofte indebærer dette blandt andet implementering af multifaktorgodkendelse, så det kun er verificerede brugere, der kan få adgang til systemerne.

Få en komplet IT-sikkerhedsløsning

Hos RIT kan du få en komplet IT-sikkerhedsløsning, der er tilpasset til din virksomheds behov. I samarbejde med dig, afdækker vi virksomhedens aktuelle behov, og vi kommer med anbefalinger til, hvordan IT-sikkerheden kan øges yderligere.

En del af en samlet IT-sikkerhedsløsning kan omfatte opsætning af en Next Generation firewall, antivirus- og antimalwareprogrammer, daglige backups, IT-drift samt overvågning og håndtering af opdateringer for servere, firewall, netværk med mere. Du kan læse meget mere om IT-sikkerhed her.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan øge IT-sikkerheden i din virksomhed? Kontakt os på telefon 70 22 21 80 eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig snarest muligt.

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.