Styrk din CSR med grønt fokus på printere

Corporate Social Responsibility er ikke kun for de store, multinationale selskaber længere – tværtimod har langt de fleste både store, små og mellemstore virksomheder ofte gavn af CSR, fordi det er effektivt til markedsføring. En af de nemmeste typer CSR er grøn omstilling.

For mange virksomheder er det sjældent formålet, men snarere en positiv sidegevinst, når en investering i fx nyt datacenter eller ny printerpark medfører en grønnere profil og dermed øget CSR. Dertil kommer besparelserne på elregningen, som også ofte, for nogle, er målet.

Hvad kan du styrke din CSR med?

Efterhånden som det er blevet moderne, er der naturligvis flere virksomheder, der er hoppet med på den grønne vogn. Det betyder også, at rigtig mange virksomheder tager sig tid til at gennemgå virksomheden for mulige CSR-idéer.

Det kan være solceller på taget, praktikanter, man tager ind, eller velgørende formål, som man giver sponsorater eller donationer til. Der findes mange forskellige måder at få et godt image. Men har du tænkt på, at din printer også kan være anledning til CSR?

Virksomhedens grønne profil afhænger nemlig ikke kun af det, der sker inden i den. Ens valg af producenter, leverandører og andre samarbejdspartnere tæller også med i det regnskab. Vælger du en producent, der sviner i miljøet, hjælper dine solceller på taget ikke meget. Dine samarbejdspartneres profiler smitter med andre ord af på din egen virksomheds.

Xerox gør det nemmere at vælge grønt

Har du en større printerpark, er dine printere helt sikkert en stor post på el-regnskabet. Ved at vælge energibesparende modeller, der også er produceret på en energibesparende måde, kan du ikke blot spare penge, men samlet set også være med til at sætte et lidt grønnere aftryk på kloden – og når du kan det, kan det bruges i din virksomheds markedsføring.

Ud over at være en af Verdens førende printerproducenter, er Xerox også en af dem, der tager størst socialt ansvar. Det gør de blandt andet ved at:

  • Reducere energiforbrug – både i Xerox’ egen produktion, hvor de optimerer meget på energiforbruget, men også i produktudviklingen. Deres printere er med andre ord udviklet til at være så energieffektive som muligt.
  • Medvirke til at bevare klodens biodiversitet og skove. Det gør de ved at samarbejde med nogle partnere om at forbedre genbruget af papir, samt ved at udvikle produkter, der er papirbesparende. Fx har Xerox’ multifunktionsprintere Xerox ConnectKey software installeret, som gør det nemmere at optimere på virksomhedens brug af forbrugsstoffer, herunder papir.
  • Bevare rent vand og luft ved at undgå brugen af giftige materialer i deres produktion, både direkte og indirekte.
  • Støtte initiativer for sundhed og sikkerhed i på arbejdspladser. Både gennem konkrete tiltag, men også gennem deres produkter, der udvikles til at være sunde og sikre at bruge på en arbejdsplads.

De har, med andre ord, en klar politik om hvordan de kan være til så lille gene for miljøet, som muligt.

Xerox printere er derfor et oplagt valg, når man ønsker at have virksomhedens grønne profil i mente, idet man investerer i nye maskiner til sin virksomhed – man får nemlig ikke blot en energibesparende og effektiv printer, men også en producent, som over hele linjen har stort fokus på CSR.

Se vores udvalg af Xerox printere her.

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.