Væsentlig information om IT i en coronatid

Husk sikkerheden, når du etablerer hjemmearbejdspladser og giver fjernadgang til virksomhedens IT-systemer og data.

Adgang til virksomhedens systemer og data

Rigtig mange mennesker er pludselig blevet afhængige af at kunne få adgang til virksomhedens IT-systemer fra hjemmearbejdspladsen. Det skal være nemt, men det skal også være sikkert. Vi kan hurtigt undersøge om jeres firewall understøtter VPN, som giver jer en sikker ”tunnel” mellem hjemmearbejdsplads og virksomhedens systemer.

Skift til online møder

Møder er en af de situationer, hvor vi kommer tættest i kontakt med hinanden på arbejdspladsen – og de udgør dermed en stor smitterisiko. Det er på ganske få dage blevet nødvendigt med online møder for de fleste virksomheder. Det skal være nemt, og mødedeltagerne skal være fortrolige med den nye måde at arbejde på. Har I løsningen og udstyret til at afholde online møder?

Hvis I har Office365 er online møde programmet Teams en del af pakken. Har I ikke Office365 tilbyder Microsoft lige nu, at vi som Microsoft-forhandler kan tilbyde Teams (fuld E1-version) gratis i 6 måneder.

Vil du i gang med Microsoft Teams nu, så skriv på helpdesk@rit.dk eller ring på 87368899 – vi hjælper både med licenser og opsætning.

Du kan se mere om Teams her.

Husk sikkerheden

Vi ser allerede nu mange forsøg på at udnytte opmærksomheden omkring Corona-virus til at sprede malware og gennemføre phishing-angreb. Så IT-sikkerheden skal have meget høj prioritet. Der er jo rigelig med nye udfordringer for virksomhederne i forvejen.

Når arbejdet flyttes hjem, opstår der nye behov for IT-sikkerhed. Medarbejderne anvender måske deres eget udstyr eller bruger IT anderledes end på virksomhedens kontor. Her giver VPN-forbindelser god mening.

Husk også, at alle medarbejdere skal logge ind med 2-faktor godkendelse, sådan som Det Nationale Center for Cybersikkerhed i Danmark foreskriver. Det er i øvrigt den nemmeste måde at hæve sikkerheden markant for virksomheden. Så har din virksomhed endnu ikke fået 2-faktor sikkerhed, så er det en god lejlighed nu.

Er virksomhedens firewall ikke af typen ’next generation’, ’layer 7’ eller ’UTM’ er den i princippet værdiløs i relation til de IT-sikkerhedstrusler, virksomhederne rammes af. Fordelen ved en ny firewall er også, at den er hurtigere og dermed bedre i stand til at udnytte den båndbredde, man har med en fiber-internetforbindelse, hvilket igen er endnu vigtigere, hvis medarbejderne skal have adgang fra hjemmearbejdspladser. Med en ny firewall følger der som regel licenser med til VPN.

Udstyr til hjemmearbejdspladser og online møder

Har medarbejderen en bærbar pc og en god mobiltelefon? Er der kamera, headset, mikrofon osv.? Hvis værktøjet ikke er i orden, kan man jo ikke forvente fuld effektivitet fra de hjemmearbejdende medarbejdere. Det er også vigtigt at udstyret sat op med de rigtige adgange, så det sker nemt og sikkert. Vi oplever også mange der benytter lejligheden til at opgradere mødelokaler med udstyr til professionelle onlinemøder. Dette og meget andet kan vi hjælpe med.

Har I brug for hjælp til hjemmearbejdspladser, online møder, IT-sikkerhed, VPN, firewalls og tilhørende udstyr, står vi klar til at hjælpe med det – og meget andet – på  telefon 87368899 og helpdesk@rit.dk.

    Vi sender vores folder om IT-sikkerhed til dig inden for få minutter.    Se privatlivspolitikken her.